Χαράτσι

ΟΡΙΣΜΟΣ

Χαράτσι ή Κεφαλικός Φόρος ή Έκτακτη Εισφορά ή Φόρος Ακινήτου ή ΕΤΑΚ ή Ειδικό Τέλος Δομημένης Ακίνητης Περιουσίας ή ΤΑΠ καλείται συστοιχία φορολογικών μέτρων που προωθήθηκαν στην ελληνική οικονομία κατά την περίοδο 2009-2012 με σκοπό τη διάσωση του Έθνους από το ικρίωμα της φοροδιαφυγής και την προώθηση του πολιτισμού.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ

Το Χαράτσι υπολογίζεται ανά φορολογούμενο με απλά μαθηματικά: Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας του πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 1287489553,8. Στο γινόμενο προστίθεται σταθερό Παράβολο Εισπνοής αναλόγως μελών οικογενείας και το άθροισμα ακολούθως διαιρείται με 1/1287489553,8. Το αποτέλεσμα προσμετράται σε €, ποσό από το οποίο (τέλος) αφαιρούνται 2€ αν ο φορολογούμενος τηλεφωνήσει στη Γραμμή Καταγγελιών Φοροδιαφυγής και την ενημερώσει για κείνη τη γιαγιούλα στο χωριό που αρνείται να πληρώσει Χαράτσι για την παράγκα της.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

Από το Χαράτσι δεν εξαιρούνται ούτε τα κλουβιά για τα κατοικίδια, και για τα οποία ο υπόχρεος οφείλει να πλερώσει ξεχωριστό ποσό αναλόγως μεγέθους και πλήθους. Έτσι, για παράδειγμα ο κάτοχος μιας καρδερίνας οφείλει στο δημόσιο. ομοίως ο κάτοχος εισαγόμενης χαμουρομπεκάτσας καθώς και οι ιδιοκτήτες σκυλιών και γατιών. Κατσαρίδες, ποντίκια (πλην χάμστερ), σκουληκαντέρες και εδώδιμοι όφηδες δεν θεωρούνται τεκμαρτοί και ως εκ τούτου απαλλάσσονται.

Από το Χαράτσι δεν εξαιρούνται οι σφηκοφωλιές, οι χελιδονοφωλιές, οι κερύθρες, το δεντρόσπιτο του Νιλς Χόλγκερσον και το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.

Το μέτρο ισχύει επίσης για τους άστεγους, τους νεκρούς, τους αγέννητους, τους πλημμυροπαθείς, τους σεισμοπαθείς και τους ηφαιστειοπαθείς.

Οι πολίτες που αδυνατούν ή αρνούνται να είναι συνεπείς στο φορολογικό τους καθήκον, θα φυλακίζονται και θα τους επιβάλλεται επιπρόσθετο Χαράτσι όπως αυτό εφαρμόζεται και στους φυλακισμένους.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολίτες της χώρας με αγάπη εναγκάλισαν την ευκαιρία ετούτη για την εκπαίδευση της φορολογικής τους συνείδησης· πρόθυμοι και υπομονετικοί στήθηκαν στις ουρές των Δ.Ο.Υ. από τα ξημερώματα, ενώ δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια μεταξύ ανυπόμονων φορολογουμένων και αργομίσθων υπαλλήλων.

Οι ελάχιστοι αυτοί που εναντιώθηκαν στο Χαράτσι σχημάτισαν το κίνημα «Δεν πληρώνω», και ως αντίμετρο πούλησαν το σπίτι τους σε μάταιη προσπάθεια ν” απαλλαγούν απ” το φόρο. Ως εκ τούτου ισχυροποιήθηκαν οι πωλήσεις του Αντύπα-single «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο», του Πάριος-single «Το πουλάω το σπίτι» και του Παπαμιχαλο-single «Δημήτρη μου Δημήτρη μου μού τό “κλεισες το σπίτι μου».

Πες το

To email σου δεν φανερώνεται. Όπου * γράφεις υποχρεωτικά.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>