Σελίδα Συζήτησης Λήμματος στη Βικιπαίδεια

Η Σελίδα Συζήτησης Λήμματος στη Βικιπαίδεια είναι υποσελίδα κάθε λήμματος στην οποία, υπό μορφή διαλόγου, αντιμετωπίζεται από τους χρήστες της εγκυκλοπαίδειας το οποιοδήποτε ζήτημα αναφορικά με το περιεχόμενο του λήμματος. Επίσης είναι ο χώρος στον οποίο εκτίθενται μηνύματα από ελέγχους ειδικού λογισμικού που επιτελεί αναγκαίες αυτοματοποιημένες διεργασίες για την ομαλή λειτουργία της εγκυκλοπαίδειας. Η Σελίδα Συζήτησης αποτελεί υποσελίδα μιας Σελίδας Λήμματος όπως και η Σελίδα Ιστορικού και η Σελίδα Επεξεργασίας αυτού.–Χρήστης Ναρκωτικών Συζήτηση 13:45, 14 Μαΐου 1992 (UTC)

Τα ζητήματα που μπορεί να εγερθούν αναφορικά με την ποιότητα ενός λήμματος είναι ευθέως ανάλογα των Προϋποθέσεων υπόστασης αυτού, οι οποίες είναι: Σαφήνεια, Περιεκτικότητα, Αυτάρκεια, Ουδετερότητα, Αμεροληψία, Επαρκής Τεκμηρίωση, Εγκυκλοπαιδικότητα, Γλωσσική, Γραμματική και Εννοιολογική Ορθότητα και Ευθυγράμμιση με το Καθεστώς Πνευματικών Δικαιωμάτων της Βικιπαίδειας. Αν και θεωρώ παραπλανητική την παραπάνω περιγραφή του Χρήστη Ναρκωτικών, θα αναγκαστώ να συμφωνήσω ότι είναι ενδεικτική.–Χρήστης Διαδικτύου Συζήτηση 18:23, 25 Ιανουαρίου 1789 (UTC)


Νεκρός σύνδεσμος

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος (πήγε για χέσιμο). Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και αν όχι, καλού-κακού, πυροβολήστε τον ή δώστε του το φιλί της ζωής ή αναστήστε τον.

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Αρχική_σελίδα on 1453-38-13 07:35:45, 404 Not Found

–C-3PO 07:41, Πρωταπριλιά Φεβρουαρίου 1400 π.Χ. (UTC)


Οι συμμετέχοντες στη Συζήτηση ενός λήμματος στη Βικιπαίδεια οφείλουν να:

  • Υπογράφουν κάθε σχόλιό τους τσαλοπατώντας το κουμπί υπογραφής (Signatour batoun beta.png.wow.LOL) με τον κόκορα τοποθετημένο στον κρόταφο του μηνύματος, ή γράφοντας τέσσερις περισπωμένες, τρεις βαρείες, δύο υπογεγραμμένες και σαρανταπέντε μάστορες στο τέλος του SMS.
  • Γράφουν στη δημοτική, γυμνασιακή ή μεταλυκειακή ακολουθώντας το κατατονικό σύστημα. Σχόλια σε πολυφωνικό, στερεοφωνικό, greeklish και άπονη γραφή πρέπει να αποφεύγονται.
  • Όταν απευθύνονται σε άλλους Βικιπαιδιστές σε μια σκελίδα συζήτησης, να προσπαθούν πάντα να είναι ευγενικοί, αβροί και γαλαντόμοι και να κρατάνε τη συζήτηση πάνω από την επιφάνεια του νερού, ακόμα κι αν ο συνομιλητής τους έχει περίοδο.
  • Παρότι το σύστημα δίνει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες, ουσιαστικά, επίθετα και ανωνυμίες δεν πρέπει να επεξεργάζονται σχόλια άλλων χρηστών γιατί θα τους μαλώσω.
  • Η ανάγνωση των σελίδων συζήτησης γίνεται ευκολότερη αν προσθέσετε λίγο λευκαντικό στους 80 βαθμούς και τρίψετε καλά με σύρμα. Για λεπτομέρειες μορφοποίησης ρωτήστε τη Στέλλα.
  • Είναι θεμιτό και χρήσιμο να παραθέτουν στη σελίδα συζήτησης την πηγή μιας διόρθωσης που κάνανε στο κυρίως λήμμα και να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι σε περίπτωση προσκλήσεως σε παρτούζα.
  • Ποτέ να μην μαρκάρουν ως «μικρή τροποποίηση» κάτι που γράψανε σε μια σελίδα συζήτησης. Είναι εδώ για να το διαβάσουν όλοι (όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ), και αν το κάνουν, όσοι έχουν ενεργοποιήσει την απόκρυψη κλήσεων δε θα δουν το σχόλιό σας, και είναι κρίμα. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή «μικρή τροποποίηση» κάτω από το πλαίσιο κειμένου όταν επεξεργάζεστε μια σελίδα, τότε να πα να βάλετε γυαλιά ή μοκασίνια.
  • Εκτός κι αν απαντάτε σε ένα παλιότερο μήνυμα ή στη γκόμενά σας, είναι καλό να τοποθετείτε το μήνυμά σας στο κάτω μέρος της σελίδας για να διευκολύνετε η αναγνωσιμότητα και η παρακολούθηση των συζητήσεων. Γκέγκε;

–Χρήστης Χρήστου Απόν την Τζύπρον, αφήστεν μήνυμαν 14:42, 37 Οκτωνβρίουν 2014ν (UTC)

εσενα πιος σου μιλισε ρε μαλακα; –Χρήστης GLX ιμε στο παρκο και γαμo τι σουζι αφιστε μινιμα κι αντε γαμιθιτε 00:00, 00 αβγουστου 125cc (UTC)


Μπεκρής σύνδεσμος

Κατά την διάρκεια χικσ… αρτεκτών αυτματων λεγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος έθηκε… να ιναι μύδια θέσιμος μύδια θέσιμος παρακαλούμε χικσ… ελέγξτε ανο σινδαισμωσ είναι χικσ… νερόοοοοο νερόοοοο νεροοοο

hptr;/xiks.bluuuurb.wx/βικυ/μανταρα_τακανα on ####-1231542-13 07:35:45, Whisky Not Found

–BekraBot 23:28, Σάββατο κι απόβραδο 1980 (UTC)


Στην παλαίστρα Σελίδα Συζήτησης ενός Λήμματος κατακρίνεται τόσο η μορφή και το περιεχόμενο αυτού, όσο και η ίδια η ύπαρξή του ή μη στη Βέρμαχτ Βικιπαίδεια, ειδικότερα, στην περίπτωση που το λήμμα δεν πληροί (πρωτίστως) τις Προϋπόθεσεις της Εγκυκλοπαιδικότητας και του Καθεστώτος Πνευματικών Δικαιωμάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις το λήμμα (σπανιότερα) διαγράφεται άμεσα από τους μπατζανάκηδες Διαχειριστές και (συχνότερα) δρομολογείται στις Σελίδες Υποψήφιες για Διαγραφή όπου θα ψηφιστεί (και επαρκώς τεκμηριωθεί) η παραμονή ή διαγραφή του. Παρ” όλ” αυτά ενδέχεται, εν καιρώ, να επανεμφανιστεί και διατηρηθεί ένα διαγεγραμμένο λήμμα εφόσον πλέον πληροί τις ως άνω Προϋποθέσεις το μουνόπανο που βανδαλίζει το κείμενό μου θα το γαμήσω και στ” αρχίδια μου ευγένειες, αβρότητες και γαλαντομίες. Ακούς μουνί; Ξέρω που μένεις και θα σε γαμήσω επίσης, ενδέχεται η Σελίδα Συζήτησής ενός λήμματος να έχει εκκενωθεί ή μεταφερθεί στο Αρχείο, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί δόκιμο από τους μπράβους Διαχειριστές της Βικιπαίδειας. –Διαχειριστής Αφήστε μήνυμα στη γραμματέα μου και πάρτε μου μια πίπα 07:00, 28 Οκτωβρίου 1940 (UTC)

Ξέρετε κ. Διαχειριστά, ήθελα να σας ρωτήσω αν θα γινότανε το λήμμα μου να παραμείνει… Ξέρετε… το έφτιαξα με τόσο κόπο, συμβουλεύτηκα έως και φιλολόγους για τη σύνταξή του και επιστήμονες για την τεκμηρίωσή του, έχει αρκετές διαπιστευμένες παραπομπές, υποσημειώσεις και βιβλιογραφίες, δεν πρόκειται για πρωτότυπη έρευνα, δεν υπάρχει λογοκλοπή, ενώ το θέμα που διαπραγματεύεται, η Ελλάδα (εξού και το όνομα του λήμματος), καλύπτει τα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας.–Χρήστης ΦιλόπτιμοςΑν απουσιάζω συγχωρήστε, ζητώ συγνώμη. Αφήστε μου μήνυμα και θα κάνω τα πάντα για να σας απαντήσω το συντομότερο. Ευχαριστώ. 21:09, 14 Μαρτίου 2012 (UTC)

Το λήμμα σου θα διαγραφεί διότι δε γάμησα χθες, τα πτυχία μου δε μου επιτρέπουν ν” ασχολούμαι με μετριότητες του τύπου σου, είμαι Διαχειριστής και η Βικιπαίδεια είναι τσιφλίκι μου, κατάλαβες; Για να μη φας κι εσύ καμιά διαγραφή ή φραγή επ” αορίστου τράβα πέσε 20 κάμψεις και να μου στείλεις πεσκέσι απ” το χωριό ένα τορβά κεφαλοτύρι, μια μποτίλια κρασί μπρούσκο και μια αίγα φρεσκοφαγμένη γιαβρίμ. Κατάλαβες; –Διαχειριστής Αφήστε μήνυμα στη γραμματέα μου και πάρτε μου μια πίπα 07:00, 28 Οκτωβρίου 1940 (UTC)

Ναι, πολυχρονεμένε μου. Δούλος σας ταπεινός. Να σκύψω ή μπορείτε και στα όρθια;–Χρήστης ΦιλόπτιμοςΑν απουσιάζω συγχωρήστε, ζητώ συγνώμη. Αφήστε μου μήνυμα και θα κάνω τα πάντα για να σας απαντήσω το συντομότερο. Ευχαριστώ. 21:09, 14 Μαρτίου 2012 (UTC)


Νεκρός χρήστης

Κατά την διάρκεια αρκετών ελέγχων με αυτόματο, ο παραπάνω χρήστης βρέθηκε νεκρός, γυμνός κι ανάσκελα μπροστά στο PC του. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ζει και, εφόσον ζει ακόμα, στείλτε του κάποιον άλλο Διαχειριστή να διαφυλάξει το κύρος της Βικιπαίδειας.

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Αρχική_σελίδα on 1453-38-13 07:35:45, 404 Not Found

–C-3PO 07:41, Πρωταπριλιά Φεβρουαρίου 1400 π.Χ. (UTC)


Η Σελίδα Συζήτησης Λήμματος της Βικιπαίδειας διαθέτει υποσελίδα Ιστορικού στην οποία εμφανίζονται χρονολογικά οι επεξεργασίες της Συζήτησης, οι συμμετέχοντες χρήστες καθώς και οι συνόψεις επεξεργασιών τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις μια Σελίδα Συζήτησης Λήμματος γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης απόψεων μεταξύ χρηστών (αναγνωστών και συντακτών) του λήμματος, ειδικότερα εάν αυτό αφορά στην πολιτική, στη θρησκεία, στον αθλητισμό ή στην τέχνη και σε γενικότερα ευαίσθητα ζητήματα. Σ” αυτές τις περιπτώσεις δύναται να γαμηθούν της γης ο άξονας, το βυζί της πάπιας, η καταδίκη μου, θεοί όλων των θρησκειών, κωλοτρυπίδες και λοιπές ερωτογενείς ζώνες, κέρατα, φελέκια, μανάδες, το σύμπαν, το μουνί της Εύας, της Καλλιρρόης ή αυτό που σε πέταγε, η Παναχαϊκή σου, το στανιό σου, το σπίτι σου και τ” αυτιά σου τα πέτσινα, μεταξύ άλλων. xiroterevi ama bi gia trolarisma kanas kagouras pou de mazevete oute me fragi ep aoristou ke pou 8a vandalisi mazi me to lima ti sizitisi ke oti exei mini agamito


Νεκρός χρήστης

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο χρήστης που έγραφε το λήμμα βρέθηκε να είναι καγκουρεμένος από Διαχειριστές, απλούς χρήστες και bot. Παρακαλούμε ελέγξτε αν το λήμμα είναι εντάξει και αν όχι, συζητήστε το στη Σελίδα Συζήτησης αυτού του λήμματος με ευγένεια, αβρότητα και γαλαντομία ή γαλαντοδύο.

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Συζήτηση:Σελίδα_Συζήτησης_Λήμματος_στη_Βικιπαίδεια?action=edit&redlink=1 on 1234-56-78 01:23:45, 404 Not Found

–ΣυζήτηBot 07:41, Τρίτη και 13 Σεπτεβρίου 48000 μ.Χ. (UTC)

Πες το

To email σου δεν φανερώνεται. Όπου * γράφεις υποχρεωτικά.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>