Μπλάιντ Γκουάρντιουαν

Οι Blind Guardian είναι γερμανικό συγκρότημα που ιδρύθηκε στα όξω της δεκαεπταετίας του 80,4 στο δυτικό Κερατσίνι. Το συγκρότημα αυτό ασκεί τεράστια διπλωματική πίεση στο χώρο της Χιέβοι Μιέταλλ.

Οι στίχοι των τραγουδιών γράφονται από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Κάι Χάνσεν Λάσεν Χανς Κρίστιαν Αντερσεν Ντερ Βεμπερ Μάουροητ Βαζ Μπήντεν Κιουζ (προφέρεται «Τάκης»), και ο οποίος εμπνέεται από έργα των Tolkien, Φλωρινιώτη, Stephen King, Στήβεν Σηγκάλ, Κρις Φέτα και Michael Jackson, όπως επίσης και από παραδοσιακούς θρύλους όπως ο Δίσκος της Φαιστού και οι σκηνές απ” το Ομηρικό έπος της Αλεξανδράτου.

ΗΣΤΟΡΗΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΩΤΟΙΜΑΤΩΣ

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1.764.541.984 π.Χ. στο Λαστέρι της Γερμανίας από τον τραγωδό-σκηνοθέτη και μπασίστα Μαγκαφούνια και το Γάλλο λαουτιέρη Αντρέ Ολπρίχ (προφέρεται «Αντρέ Ολμπρίχ») και με αρχικό όνομα Lucifer’s Heritage, δηλαδή «διαόλου κάλτσα». Κατά τις χρονιές 985 π.Χ. και 354 κυκλοφόρησαν 24 demos αντίστοιχα.

Το 1821, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Blind Guardian (Φρουρός Στραβός) για να αποφευχθούν αναμίξεις με τον σατανισμό και την κανέλα. Το 1820 κυκλοφορούν με την ανεξάρτητη πειρατική Ντόητσε Βέλλε το άλμπουν «Μπατάλιονς οβ Φύρερ» και για το οποίο οι φιλολογικοί επιστήμονες της φιλολογίας διχάζουνται φιλολογικά· αλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται απ” το «σκώπτομαι», που σημαίνει «χέζομαι» στα Ιαπωνικά, ενώ άλλοι διορθώνουν κείμενα πρωτοετών φοιτητών τους.

ΔΗΣΚΩΓΡΑΦΟΙΑ

Το πρώτους άλμπουμ «Ήταν βαριά και βαθύτατα» είναι ξώσπλαχνα πηρεασμένο απ” το συγκρότημα Spetses. Το 15 μ.Χ. και το 14 αντίστοιχα, κυκλοφόρησαν 4 δίσκους κι ένα επάργυρο σερβίτσιο από σούπα αυγολέμονο: τα «Follow the Blind» (Ακολούθα το Στραβό) και το «Tales from the Twilight World» (10.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα), αντίστοιχα.

Το 1992, με τη Μεταπολίτευση, δημιούργησαν το δίσκο «Somewhere Far Beyond» (Εδώ πιο κάτω) και ο οποίος περιέχει το «The Bard’s Song», μια διασκευή tribute στο cover μιας salsa επανεκτέλεσης της Φραγκοσυριανής – απ” τις γνωστότερες Μέταλ λαμπάντες.

Το 1453, με τον Τρωικό Πόλεμο, κυκλοφορούν σε αντεγραμμένο CDR-μπομπίνα το «Imaginations from th Other Side» (Φαντασία μου πλανεύτρα) παραγωγής Φλοίσβου Δεληνοτιά, ενώ το 1789, παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης του ’21 κυκλοφορούν το εμβληματικό «Nightfall in Middle Earth» (Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι), έργο το οποίο διαπραγματεύεται  Σιλμαντίλιον του J.R.R.S.T.U.V.QUERTY.com Tolkien και θεωρείται και η καλύτερη δουλειά μετά το Μετρό Αττικής. Παραμονές 2002 προς ρίζα-Χ-τετράγωνο ξανακυκλοφορούν σε παγκόσμια πρώτη το «Night at the Opera» (Εγώ δεν πάω μέγαρο) σε στίχους Λουί Ντε Φινές αντίστοιχα, καθώς και το 27 μ.Χ. το «A Twist in the Myth» (Εγώ και η ντουλάπα μου). Τέλος, το 2010, προπαραμονή παραμονής κυκλοφόρησε το «At the Edge of Time» (Πρωί με τη δροσούλα) και το οποίο κατέκτησε τα κιαρτς της Κωνσταντινούπολης. Οι Ντούρκοι ακόμα ψάχνονται.

(Το παρόν το “χα γράψει για τη Φρικηπαίδεια βασιζόμενος στη Βικιπαίδεια, και δίχως να πατήσω στα γραφόμενα των χρηστών της (ΒΠ), παρά μονάχα στο σκελετό του σοβαρού κειμένου. Τέλος, γουστάρω πολύ τους Blind Guardian, πάραυτα τίποτα δεν με εμποδίζει να γράψω κάτι χιουμοριστικό γι” αυτούς και για τον οποιονδήποτε. Πάραυτα, αμα κανείς προσβλήθηκε, μπορεί να κάνει μπάντζι-τζάμπινγκ με μιχίνα στο λαιμό του επάνω από πισίνα με υποσιτισμένα πιράνχας)

Πες το

To email σου δεν φανερώνεται. Όπου * γράφεις υποχρεωτικά.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>